Fälttävlan
1 augusti 2021 00:42

Svennerstål ut – Algotsson Ostholt in

OS i TokyoSent på lördagskvällen svensk tid gjordes ett byte av ekipage i den svenska fälttävlanstruppen inför söndagens terrängprov i Tokyo. Ludwig Svennerstål kommer inte till start i terrängen, utan Sara Algotsson-Ostholt startar i stället.

Svennerstål ut – Algotsson Ostholt in
Sara Algotsson Ostholt travade upp med Chicuelo vid OS i Tokyo. Foto: FEI/Christophe Taniére

Ludwig Svennerstål och Balham Mist avbryter OS i Tokyo efter sitt dressyrprov där Balham Mist stundtals såg ojämn och spänd ut.

I stället går Sara Algotsson Ostholt in i den svenska truppen inför terrängen tillsammans med Chicuelo.

– Han är inte helt hundra procent sig själv. Och med en så tuff terrängbana som väntar, i ett dessutom tufft klimat, kan vi inte ta några risker, säger landslagsveterinär Lisa Lidbeck till Svenska Ridsportförbundet.

– Jag är förstås jättebesviken, jag hade sett fram emot att gå ut i terrängen, som är Balham Mists specialitet. Men hans välfärd har självklart högsta prioritet och jag skulle aldrig chansa när det gäller hans hälsa. Jag är övertygad om att Sara kommer att gå ut och göra en kanoninsats för laget, säger Ludwig Svennerstål till Svenska Ridsportförbundet.

Bytet av ekipage är tillåtet men innebär att Sverige får 20 straffpoäng att lägga till sitt resultat.

Vid OS i Tokyo finns möjligheten att, under pågående tävling, ersätta ett ekipage med ett reservekipage. För att få ersätta ett ekipage krävs att det är av hälso-/veterinära skäl eller att ekipaget uteslutits (EL), strukits (WD) eller utgått (RET). Ersättning tillåts inte i de fall en ryttare uteslutits på grund av ”Abuse of horse” eller ”Dangerous riding”. Om ett lag väljer att ta in en ersättare kostar det 20 straffpoäng som adderas till lagresultatet.

Lagresultat

Individuella resultat

Regler

Annelie Frank/Anna Nyberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden