Fälttävlan
27 april 2016 11:50

Svennerståls Shamwari går Kentucky

Ludwig Svennerståls förra OS- och EM-kompanjon Shamwari får det hett om öronen i helgen. Då är det fyrstjärniga Kentucky som gäller tillsammans med amerikanska ryttaren Boyd Martin. På samma tävling ska världsettan Michael Jung försvara sin titel.

Svennerståls Shamwari går Kentucky
Shamwari och Boyd Martin kom senast tvåa i en tvåstjärnig klass hemma i USA.

Ludwig Svennerstål sålde Shamwari (val f 2002 e Star Regent xx-Der Clou), som han red OS och tog EM-silver i lag med, i början av 2014 till amerikanska Boyd Martin. Redan året efter blev Shamwari utnämnd till Årets fälttävlanshäst i USA efter att bland annat ha varit åtta på VM.
– Han är en av de bästa fälttävlanshästar jag haft. Han har inget stopp i sig. När banan blir tuff, fortsätter han att kriga på. Han spanar alltid efter flaggorna. Han har en otrolig uthållighet, sa Boyd då om sin häst.

Nu väntar en ny utmaning i form av Rolex Kentucky-tävlingen, en av bara sex fyrstjärniga tävlingar varje år. Tävlingen avgörs i helgen  och är den tredje i toppserien FEI Classics 2015-2016 som består av just de sex fyrstjärniga tävlingarna. Trea just nu är världsettan Michael Jung och han återvänder till Kentucky som titelförsvarare. Tillsammans med förra årets vinnarhäst Fisher Rocana FST ska han försöka erövra ännu en titel.

 

Startlistor och annan information om tävlingen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden