Fälttävlan
10 september 2015 22:30

Svennerstål stryker sig från EM

Ludwig Svennerstål stryker sig och Franzipan från EM. Detta efter att hästen har undersökts på plats i Skottland under torsdagen.

Svennerstål stryker sig från EM
Ludwig Svennerstål och Franzipan har strukit sig från EM. Richard de Klerk Photography

”Det är tråkigt. Jag hade verkligen sett fram mot den här tävlingen. Men hästens bästa går först” skriver Ludwig Svennerstål på Instagram. 

Hans Franzipan skickade till holding box i samband med onsdagens hästbesiktning och godkändes vid andra upptravningen. Då sa det svenska teamet att hästen är stel och att de inte var oroliga för henne. Ludwig Svennerstål sa också att han tyckte att hon travade som hon skulle. 

På torsdagen har Franzipan ändå undersökts på plats i Skottland, bland annat röntgats.
– Vi har inte hittat något fel på henne. Men jag och Ludwig har gemensamt bestämt att hon ska strykas. Hon travade inte som hon skulle i går, säger förbundskapten Staffan Lidbeck.
I går sa ni att detta var hästens normala rörelsemönster. Har det hänt något under natten eller varför gjorde ni en undersökning om det handlar om något som är normalt för hästen?
– Nej, det har inte hänt något. Men hon har inte blivit bättre, säger Staffan Lidbeck. 
– Det hade kanske varit skillnad om man hade hittat något att ta ställning till. Det kan ju vara något som inte förvärras av att hon hade startat. Men nu vet vi inget och då är detta det bästa. 

Ludwig Svennerstål och Franzipan skulle ha startat individuellt på EM i Blair Castle, Skottland. Nu åker ekipaget i stället hem till England där stoet ska genomgå fortsatta undersökningar. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden