Dressyr
5 december 2016 19:30

Svensk dressyr inför hjälmtvång

Nästa år införs krav på hjälm vid dressyrtävlingar. Det avslöjade Britt Hammar i dressyrkommittén under en föreläsning i Göteborg på måndagskvällen.

Svensk dressyr inför hjälmtvång
Juliette Ramel är en av många svenska dressyrryttare som tävlar med hjälm, även internationellt. Nu blir det krav på hjälm i svensk dressyr i alla program.

Hatt och kubb försvinner från svenska dressyrtävlingar från 1 januari. Det beslutade Svenska Ridsportförbundets tävlingssektion i fredags.

– Vi har haft diskussioner om detta länge, och i remissvaren i våras var det många som föreslog hjälmkrav, säger Britt Hammar, TR-ansvarig i dressyrkommittén, till Ridsport.

Hjälm ska bäras vid all ridning på tävlingsområdet vid dressyrtävlingar så länge det svenska tävlingsreglementet gäller.

– Vid internationella tävlingar gäller FEI:s reglemente, men förhoppningsvis kan FEI följa efter Sverige så småningom, hoppas Britt Hammar, som presenterade ändringen under ett seminarium på Chalmers i Göteborg, där hästfolk och forskare möttes för att diskutera forskningsområden med hästanknytning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-