Ponny
4 oktober 2019 17:38

Svensk dressyrtrio dominerade i Norge

När ponnyerna från Sverige tävlade i Norge på fredagen rasslade det till i resultatlistorna. Slutlig ställning: svensk trippel i topp.

Svensk dressyrtrio dominerade i Norge
Van vid ärevarv. Ponnyn Extrem har länge gått i landslag med olika ryttare. Nu matchas han av Ebba Odén. Foto: Helena Haid

Segern i FEI lagprogram för ponny i Kristiansand gick till Sverige. Ebba Odén från Kvicksund toppade resultatlistan med 68,762 procent. Hon rider Extrem (valack f-01 e Robin x okänd)
– Det känns jätte-jätteroligt, jag är jättenöjd. Extrem och jag börjar lära känna varandra och allt börjar falla på plats, säger Ebba Odén på telefon från ett regnigt Kristiansand.

Pigg 18-åring

Maxade D-ponnyn Extrem är en dansk ridponny som hunnit bli 18 år.
– Jag är jättestolt över honom. Även om han är så gammal är han pigg och håller formen, säger Ebba Odén.
På söndag startar ekipaget i kür.
– Det brukar gå lite bättre i küren, men vi har bara tävlat kür tre gånger. Vi har samma kür som Extrem haft hela livet, berättar Ebba Odén.

Haid-Bondergaard trea

Tvåa i tävlingen var Emma Kåberg och Untouchable II (valack f-04 e Verona’s Gerswin x Urbino 430). Ekipagets resultat var 67,667 procent.
På tredjeplats hittar vi Mary Sophie Haid-Bondergaard och White Love B (RHEIN sto f-08  e White Gold B x Dornik B).som red ihop 67,524 procent.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden