Fälttävlan
23 april 18:01
Ridsportplus

Svensk häst skadad – missar Badminton: ”Min högsta prioritet att han ska bli frisk”

Ändrade planerLina Forsberg och Kaizen gjorde sig redo för sin femstjärniga debut och skulle ha startat vid stortävlingen Badminton i maj. Men nu meddelar ryttaren att hästen är skadad och att det därför inte blir någon tävling på ett tag framöver. Här berättar Lina mer om hur situationen ser ut just nu och vad som väntar framöver.

Svensk häst skadad – missar Badminton: ”Min högsta prioritet att han ska bli frisk”
Lina Forsberg och Kaizen i EM-terrängen 2023. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Lina Forsberg, 25, gjorde debut på seniornivå med valacken Kaizen (SWB val f 2008 e Caressini L-Nocturne, uppf Johan Björk, äg Marie Forsberg) vid EM förra året. Innan dess har de gjort både junior-EM, YR-EM och tagit SM-guld tillsammans.
  Drömmålet för i år var OS eller att göra debut vid en femstjärnig tävling. De valde att göra sig redo och anmäla sig till Badminton i Storbritannien, vilket Ridsport tidigare rapporterat. Men nu finns inte ekipaget med i startlistorna längre.

  – Ja det är så himla tråkigt. Det har förmodligen hänt någonting under tävlingarna i Polen, som skulle vara mina sista förberedelser inför Badminton. Det är en liten skada som man inte kan se med blotta ögat som jag är jättetacksam över att vi hittade i tid, säger Lina Forsberg till Ridsport.

  ”Kaizen är min prioritet”

  – Det var egentligen bara en rutinkoll efter tävlingen som vi skulle åka på, då Kaizen kändes precis som vanligt, glad och sitt vanliga stolta jag efter en fin genomförd tävling. Som tur var så hittade min veterinär detta i tid och kunde därför behandla och hjälpa hästen väldigt fort. Den här skadan kommer inte hindra honom från att tävla igen i framtiden, utan den sätter bara lite käppar i hjulet som man brukar säga.

  – Så nu har prioriteringarna ändrats såklart och min högsta prioritet är självklart att han ska bli frisk igen innan man sätter nya mål och drömmar. Självklart har man fått bearbeta att Badminton försvann i år och varit väldigt ledsen över det. Men Kaizen är min prioritet och därför fanns det inte på kartan att fundera över att ta med honom dit, det enda alternativet var att stryka sig.

  – Vi kommer nu ha en kontinuerlig dialog med min veterinär hur vi bäst går tillväga framöver. Men jag ser fram emot att både få tillbaka Kaizen i toppskick och visa upp oss på tävling inom en snar framtid.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden