Körning
18 april 17:09
Ridsportplus

Svensk kusk tvåa bland världens främsta ekipage

Prestation"När vi åkte ner sade vi att det skulle vara väldigt roligt att komma bland Topp 10, och så blev det så här. Det var verkligen över förväntan". Det säger Linnea Kristiansen som tillsammans med Lady Lexington körde hem en andraplats vid helgens internationella trestjärniga tävlingar.

Svensk kusk tvåa bland världens främsta ekipage
Linnea Kristiansen med groomande mamma Rebecca, och Lady Lexington, på väg mot SM-seger i fjol. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Att svenska kuskar placerar sig högt upp i resultatlistorna är vi inte bortskämda med, men i helgen hände det.

Närmare 20 svenska kuskar kom till start i den trestjärniga tävlingen i Kronenberg i Nederländerna, och för Linnea Kristiansen från Småland blev det så nära en fullträff det kunde bli, tillsammans med Lady Lexington (Westf sto f -10 e Lissaro – Londonderry).

Tvåa i hård konkurrens

− Det var en stor klass där alla VM-kuskarna var med, och det gick verkligen över förväntan, säger Linnea som slutade tvåa efter Marion Vignon från Frankrike. Segraren hade 125,06 straff medan Linnea var i mål med 135.92 straff. Klassen hade 40 ekipage till start.

− Vi gjorde två stora missar i dressyren, vilket drog ner poängen, men utöver det var hon fin, och pigg utan att vara övertaggad, till skillnad från många andra som blir lite sega efter maratongrenen.
− Sedan fick vi en liten miss i precisionen. Lexi fick syn på en funktionär och svängde undan lite mer än jag hade bett henne om.

Hästens andra internationella trestjärniga

Det var Lexis första start för året, och bara den andra trestjärniga internationella tävlingen för stoet, som kördes in 2019, när hon var nio år gammal.
− Hon är inte så världsvan än, berättar Linnea som även rider och tävlar både hoppning och dressyr med Lexi.
− Det blir lite fälttävlan också när körsäsongen är över. Min tanke är att varierad träning är den bästa träningen. Men frågan är om hon inte trivs allra bäst när hon blir körd.

Härnäst blir det tävlingar i Åstorp och sedan knackar mästerskapen på dörren, SM, EM och VM, och Linnea hoppas bli uttagen till den internationella mästerskapen.
− I år har de öppnat ungdomsklassen, som förut var upp till 21 år, men nu är det för åldrarna 16-25 år, så då har jag chans till mästerskap där också, säger 23-åriga Linnea Kristiansen.

Med andraplatsen från Kronenberg i bagaget kan omgivningens förväntningar höjas inför kommande tävlingar, och det är Linnea beredd på.
− Vi har börjat väldigt starkt, så nu är det bara att försöka hålla i det, och toppa träningen.

Övriga svenskar som tog placering var Johan Herner  som blev sexa i den trestjärniga ponnyklassen med enbet, och i den tvåstjärniga klassen slutade Anna Racking femma.

Resultat från Kronenberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden