Hoppning
24 maj 2016 21:09

Svensk mjukstart i NC

Sverige har fem ekipage på väg till Rom för helgens Furusiyya FEI Nations Cup Europa division 1. Viktigt och krävande men ändå en mjukstart eftersom Sverige tävlar om poäng först helgen efter.

Svensk mjukstart i NC
Helena Persson och Bonzai H är ett av de svenska ekipagen till helgens Nations Cup i Rom (arkivbild). Roland Thunholm

– För vår del, och framför allt för hästarna, är det längsta resan i årets elitserie. Självklart hoppas vi på att alla ska resa bra så vi kan göra bra resultat men det är ändå inte samma press som när det gäller poäng, säger förbundskapten Ragnar Bengtsson.

I den svenska truppen ingår Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Charlotte Mordasini och Helena Persson. Även om lagpressen inte är den största är det individuellt viktigt att leverera för att stärka chanserna att nå höstens OS i Rio.
Utanför lagtruppen är även Petronella Andersson anmäld till meetinget.

– Vi har givetvis en plan men måste avvakta hur hästarna klarar långresan och kanske även se någon förklass innan vi bestämmer vilka fyra ekipage som ska ingå i fredagens lag, säger Ragnar Bengtsson.

Italien, Tyskland, Frankrike, Holland och Storbritannien tävlar om poäng i Rom. Övriga nationer är Sverige, Kanada och USA.

Helgen efter går nästa omgång i högsta serien med schweiziska St Gallen som traditionell tävlingsplats. Där ska Sverige för fösta gången i år tävla om viktiga poäng. Fyra av de fem i Rom fortsätter till Schweiz medan Henrik von Eckermann åker hem och ersätts av Rolf-Göran Bengtsson.

Anmälda hästar och ryttare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden