Ponny
3 augusti 2014 15:01

Svensk placering på ponny-EM

Selma Hammarström avancerade ytterligare två placeringar efter banhoppningen och red slutligen hem en elfteplacering vid ponny-EM i fälttävlan på Irland. Sverige slutade sexa i nationstävlingen.

Svensk placering på ponny-EM
Selma Hammarström avslutade ponny-EM i fälttävlan med en fin runda i hoppningen. www.eventingphoto.com

Selma Hammarström och den EM-rutinerade Three Wells Breeze var ett av relativt många ekipage som under söndagen hoppade en dubbelnolla. Syster Klara Hammarström fick med sig en bom på vägen och slutade med det på en 17:e plats i det 52 man starka startfältet.

Frankrike red hem guld i både lag och individuellt och den individuella segraren blev Victor Levecque och Qualitat des Bourdons som kopplade greppet redan i dressyren och sedan dess inte släppt ledningen ifrån sig. Dubbelsilver blev det till Storbritannien med Isabelle Upton och Alfie XI på en individuell silverplats.

Talangen Calvin Böckmann som var tävlingens yngsta deltagare red med Askaban B hem bronset till Tyskland. Lagbronset gick till Italien.

Efter att Holland i morse valde att inte visa en av sina ponnyer och redan igår hade en utesluten i terrängen och Belgien som även de tappat en i terrängen imorse fick en häst underkänd i söndagsmorgonens veterinärbesiktning avancerade det svenska laget två placeringar och slutade sexa. 

Hanna Broms

Arrangörens hemsida med resultat.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden