Ponny
18 maj 2014 15:30

Svensk Ponnysport backar

Nyligen offentliggjorde organisationen Svensk Ponnysport sina planer att ordna ett eget SM i ponnyhoppning 2015 samtidigt som det officiella rids. Nu har Svensk Ponnysport ändrat sig. Deras eget mästerskap ska gå en annan helg.

Svensk Ponnysport berättar om nyheten på sin Facebooksida. För en dryg vecka sedan gick organisationen ut med uppgifter om sitt egna mästerskap, Svensk Ponnysports Swedish Masters, 2015. Detta skulle gå samtidigt som Svenska Ridsportförbundets officiella SM. Nu har organisationens facebooksida ett nytt budskap: ”Efter påstötningar från utövare inom ponnysporten, föräldrar, tränare, arrangörer och dessutom informellt från Svenska Ridsportförbundet så lyssnar vi på ponnyryttarna, föräldrarna, tränarna och arrangörerna och beslutar att vi inte kör vårt banhoppnings-SM samma helg som SvRF genomför sitt stilhoppnings-SM” står det.

Huvudorsaken till ändringen är att Svensk Ponnysport inte vill tvinga utövarna att välja vilket mästerskap de ska åka på. ”Vi vill ju möjliggöra istället för att begränsa, öka istället för att minska, fylla på istället för att tömma och utveckla istället för att avveckla.” Planerna på Svensk Ponnysports Swedish Masters finns dock kvar, men det kommer inte att ligga samtidigt som de officiella SM-tävlingarna. 

Läs hela inlägget här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden