Ponny
20 december 2013 13:15

Svensk Ponnysport har ett idéprogram 2014

Föreningen Svensk Ponnysport, som bildades efter debatten om stilbedömningens vara eller inte vara på SM i hoppning för kategori B, har presenterat ett idéprogram för 2014 på sin fb-sida.

Hämtat från Svensk Ponnysport – forum för ponny och ungdomsryttare:

Svensk Ponnysport,  är en ideell intresseorganisation, öppen för alla som är intresserade av svensk ponny- och ungdomsridsport.

Ledstjärnor för Svensk Ponnysport:
– Svensk Ponnysport följer Barnkonventionens, Barnombudsmannens och Riksidrottsförbundets riktlinjer.
-Ponny- och ungdomstävlande är intresseorganisationens viktigaste målgrupp.
-Ridsportens framgång ligger i att bygga grunden rätt.
-Ponny- och ungdomssporten med dess tävlingar ska ständigt utvecklas.
-Ponnytiden är för många den roligaste och mest bildande tiden och skall så vara.
-Svensk Ponnysport ska vara ett forum för alla intresserades frågor, idéer och visioner.

Svensk Ponnysports målsättning på kort och lång sikt:
-Svensk Ponnysport vill öka fokus på utveckling av ponny- och ungdomsridsporten och verkar för att Svenska Ridsportförbundet ska införa en ponnykommitté.
-Ponnykommittén ska bestå av representanter från samtliga discipliner och ledamöterna ska vara verksamma inom ponnysporten.
-Ponnykommittén ska föra en regelbunden dialog med utövarna samt utarbeta hållbara förbättringar för att nå en långsiktigt god tillväxt inom ponnysporten.
-Svensk Ponnysport vill vara remissinstans för SvRFs sektioner och kommittéer i ponny- och ungdomssportfrågor.
-Svensk Ponnysport vill utveckla tävlingssystemet för ponny- och ungdomsryttare.
-Svensk Ponnysport ska arbeta för att utveckla tränares roll och ansvar under träning och tävling.
-Svensk Ponnysport vill skapa en lärande organisation där erfarna lär de mindre erfarna i deras närmiljö. Utövare, föräldrar såväl som tränare och övriga aktiva inom ponny- ungdomssporten ska omfattas.
-Svensk Ponnysport ska arbeta för att ta fram nya bedömningsformer. Arbetet skall ske tillsammans med tränare, domare och banbyggare. Syfte är att öka utbildningen och stödet för de oerfarna ryttarna i tävlingssituationen samt att ge de mer erfarna ryttarna relevanta utmaningar.
-Svensk Ponnysport anser att stilbedömning inom hoppning ska utgöras av en målstyrd bedömning. Stilbedömning ska inte avgöra titeltävlingar. Stilbedömning ska utföras av särskilt utbildade domare.
-Svensk Ponnysport beaktar att barn mognar olika och vill olika. Om barn är mogna, kvalificerade och vill rida mästerskap skall åldern, utöver TR 2012, inte hindra dem.
-Svensk Ponnysport anser att åldersgränser för ponny- och ungdomsryttare, TR 2012 moment 111 6.2, 6.3. 6.4 och 6.4.1 skall kvarstå i nuvarande form.

Svensk Ponnysport har som mål att öka antalet licensierade ponny- och ungdomsryttare med minst 20 % fram till 2018.
Genom långsiktigt utvecklings- och förändringsarbete samt förenkling och förbättring av dagens regelverk ska målet uppnås.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden