Ponny
24 maj 2014 11:02

Svensk Ponnysport om demokrati

De som vet bäst ska bestämma, inte majoriteten. Det är budskapet i ett inlägg som organisationen Svensk Ponnysport har gjort på sin Facebooksida.

Svensk Ponnysport har nu lyft frågan om demokratiska processer och organisationen förespråkar ett elitistiskt styre i många fall. I ett inlägg på sin Facebooksida skriver företrädare för organisationen att det finns frågor där ”antalet berörda och tillräckligt insatta är så få i förhållande till den stora och mindre insatta ”massan” att dessa få bör äga frågan själva.” Detta skulle till exempel gälla SM-regler som enligt Svensk Ponnysports definition inte berör tillräckligt många för att beslut om dessa ska tas på det demokratiska sätt som är det gängse i Sverige, det vill säga att majoritens beslut får råda. ”Annars blir det lätt en demokrati där den oinsatta majoritetens åsikt styr över den kunniga, insatta och berörda minoritetens” står det vidare i inlägget.

När det gäller saker som till exempel röstning av ett eventuellt namnbyte av Svenska Ridsportförbundet så kan majoriteten få bestämma, tycker Svensk Ponnysport.

Svensk Ponnysport startades efter förra årets omdiskuterade stilbedömning under SM. Organisationen driver bland annat olika frågor som berör svensk ponnysport och har planer på att ordna ett alternativt ponny-SM i hoppning nästa år. 

Här finns Svensk Ponnysports Facebooksida. Inlägget med organisationens syn på demokrati plockades bort under lördagen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden