Ponny
9 maj 2014 12:30

Svensk Ponnysport ordnar ett eget mästerskap

Organisationen Svensk Ponnysport planerar att ordna Swedish Masters samtidigt som Svenska Ridsportförbundet, SvRF, arrangerar utomhus-SM 2015.

Svensk Ponnysport berättar om nyheten på sin Facebooksida. Organisationen har riktat mycket kritik mot reglerna om bedömning inom ponnyhoppning och utmanar nu SvRF på riktigt genom att ordna Svensk Ponnysports Swedish Masters. Tävlingen ska ”vara ett alternativ som har rejält högre status, ett mästerskap i banhoppning med banhoppningsregler, mycket bra hederspriser, saknar bedömningsmoment och vi vill erbjuda ett arrangemang helt utöver det vanliga” skriver företrädare för Svensk Ponnysport som också kallar tävlingen för ”ett riktigt banhoppnings-SM”.

Samtidigt ska det också ordnas något som kallas för Lilla SM, ett mästerskap för alla kategorier på lägre nivå. Det finns även planer på att ordna ett Swedish Masters inomhus. Svensk Ponnysport vill också engagera andra grenar än banhoppning inom ponnysporten när det gäller frågor som åldersgränser, prispengar och liknande. 

Läs mer 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden