Ponny
1 maj 2014 13:22

Svensk Ponnysport rasar mot nya ponnycupen

Svensk Ponnysport tar till de stora orden när det gäller den nya ponnycupen med bedömning av ryttarens inverkan. "Det är läge för en total bojkott" skriver företrädare för forumet på sociala medier.

Inverkansridning Ponny Cup är en ny serietävling i ponnyhoppning där ryttarnas inverkan och samspelet med ponnyn ska bedömas. I år är cupen ett kval till Swedish Riders Trophy och nästa år är den kval till SM. Tävlingarna kommer att gå i Msv B och fem tävlingar kommer att hållas under 2014. Tävlingsplatser blir Skyrup Country Club, Åstorpsortens RF, Strömsholm, Vetlandaortens RF och Bollnäs RS.

Svensk Ponnysport anser att det här upplägget är ”spiken i kistan för ponny-SM i hoppning 2015” och att ”det är läge för en total bojkott”. Detta skriver företrädare för forumet Svensk Ponnysport på forumets Facebooksida.

Svensk Ponnysport tycker att upplägget är ”helt sjukt” och ”bisarrt” och ifrågasätter om det verkligen är bästa sättet att få fram deltagare till ponny-SM. ”Vad är det som säger att en subjektiv uppfattning under 60 sekunder kan avgöra att det här ekipaget är mer lämpligt att kvala till SM och genomföra SM på MsvA –höjd”, skriver företrädarna.

Läs hela inlägget från teamet bakom forumet Svensk Ponnysport här.

Läs mer om cupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden