Fälttävlan
26 december 2019 18:56

Svensk satsning på European Cup

Lagtävling2023 rids European Cup i svenska Segersjö och redan nu börjar förberedelserna för att ha ett starkt lag på hemmaplan, bland annat genom en ny ledare för truppen genom Christoffer Forsberg.

Svensk satsning på European Cup
Svenska laget i European Cup 2019 i Westerstede, Tyskland, med Mathias Gustafsson, Emma Tingsby, Hanna Gryme, Ulrika Bladh, Jon Andersen och Henrik Adnervik. Foto: Privat

– European Cup är en tävlingsform jag verkligen brinner för och som jag är övertygad om kommer bidra till att bredda sporten i Sverige. Genom denna tävling får fler ryttare möjlighet att rida mästerskap och bygga på sitt erfarenhetskonto på högre nivå, säger lagkapten Jon Andersen i ett pressmeddelande där det berättas om satsningen.

Lagtävlingen European Cup rids vartannat år i CCI3*. Den satsning mot mästerskapet på hemmaplan som börjar ta form nu går över mästerskapet i Lausanne, Schweiz, 2021.

Bygga ett lag

Planen är långsiktig för att bygga ett starkt svenskt lag. Rutinerade Christoffer Forsberg, som nyligen flyttade hem till Sverige efter flera år i Holland och Tyskland, har knutits till satsningen som ledare.

2019 hade Sverige ett lag i tävlingen, som tidigare hette lantliga EM, för första gången på flera år. Tanken är att tävlingen ska vara en brygga mellan ungdomsåren och seniormästerskapen. Varje land har sex lagekipage och ytterligare två som rider individuellt.

Kadrilj inleder

Mästerskapet inleds med en lagdressyr i form av en kadrilj, följt av dressyr, terräng och banhoppning.

För intresserade av satsningen hålls ett inledande möte på Flyinge i mitten av februari.

Följ förberedelserna på Facebook

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden