Hoppning
11 april 2018 11:20

Svensk seger i premiären på världscupens finalarena

SegerVärldscupfinalen har inte börjat än, men likväl har det redan blivit en svensk seger på arenan.

Svensk seger i premiären på världscupens finalarena
Josephine Karlsson blev premiärvinnare i Paris. Arkivbild: Roland Thunholm

Utöver världscupfinalen ägnas veckan i Paris åt bland annat tvåstjärniga kringklasser. Först ut var en 1,35 och den allra första segern på finalmeetinget gick till Sverige genom Josephine Carlsson och Nolita du Loubet (SWB, sto, f 2006, e Maloubet de Pleville-Golden Grannus,  uppf Ann-Sofie Karlsson) med drygt en sekunds marginal i omhoppningen.

– Ja, det blev ju en väldigt bra start. Jag vet att hästen är snabb, men jag trodde nog inte att jag skulle vinna, säger Josephine som för tillfället sitter på Manisni Ltd som ska gå 1,40 senare under dagen.

Ridsport
Härligt med ärevarv på finalarenan. Josephine tog hem tävlingarnas första klass med Nolita du Loubet. Prisutdelningen sköttes dock av Mansini, som hoppar i eftermiddag. Foto: Roland Thunholm

26-åringen håller förstås en extra tumme för svensk finalseger på söndag. Under tiden passar hon på att se och lära så mycket som möjligt när hon den här veckan rider sida vid sida med hoppningens absolut största ryttare.
– Jag kollar så mycket jag bara kan – bara att vara på framridningen är hur roligt som helst.

Ännu en svensk ryttare var på banan. Charlotte McAuley, som dock fortfarande står som Mordasini i resultatlistorna, är tillbaka. Hon har både hunnit gifta sig och bli mamma till lilla Viggo, och red nyligen sin första internationella tävling sedan i juni.

I Paris 1,35 blev det ett ner med Valentino Tuliere. Charlottes tidigare tävlingspartner, SWB-valacken Miebello, hoppar som bekant under veckan i den riktiga finalhetluften med Charlottes man Mark McAuley.

Resultat

Charlotte Mordasini Valentino Tuiliere
Charlotte är tillbaka i sadeln. Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden