Dressyr
22 oktober 2016 17:50

Svensk trio i form

Kvalet till världscupens första deltävling i Odense gick Sveriges väg. Segrande OS-ekipaget Severo Jurado Lopez på Lorenzo tog segern men sen var det svenskt tripp, trapp, trull genom Rose Mathisen, Tinne Vilhelmson Silfvén och Mads Hendeliowitz.

Svensk trio i form
Severo Jurado Lopez med Lorenzo före tvåan Rose Mathisen med Zuidenwind 1187. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Efter ett antal sena bortfall från en del danska ryttare och andra blev det endast 15 startande i kvalet. Det är också gränsen för hur många som går till küren givet att de har procenten på sin sida. Det hade alla i dagens kvalklass som reds som brukligt i Grand Prix inför domarna Susanne Baarup, Isabelle Judet, Kurt Christensen, Mariette Sanders-Van Gansewinkel och Katrina Wüst.

På pappret var det ett både litet och svagt startfält där de tre svenska ekipagen och segrande Severo Jurado Lopez på Lorenzo var mest meriterade. Severo segrade, om än lite ringrostig, i sin och Lorenzons första start sedan OS på 74,4 procent.

Det var otroligt jämnt mellan de tre svenska ekipagen. För Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 (KWPN f -04 e OO seven-Jazz, äg Gränsbo Stuteri & VDL Stud) var det premiär inomhus i riktig arena.
– Jag är otroligt glad och nöjd för han klarade det hur bra som helst. Han var på gång på ett riktigt bra sätt. Jag har inte gjort några planer för vintern för jag visste inte hur han skulle reagera inomhus, nu ska jag ta mig en funderare, sa en klart taggad Rose Mathisen, redo för kürsöndag.

Rose Mathisen och Zuidenwind med nya dressyrdirektören Bettina de Rham och huvuddomaren Mariett Sanders van Gansewinkel, till vänster huvudsponsorn Andreas Helgstrand.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi är på plats för att samla in lite världscuppoäng – ifall de satsar mot världscupen.
– Det ligger lite fel i tiden för oss, för sent för att stanna kvar i USA och för långt från Florida egentligen. Jag får se eftersom jag inte hinner rida fler tävlingar innan vi åker nu när Stockholm inte är världscupkval längre, förklarade Tinne.
– Paridon Magi var duktig, jag gjorde ett dyrt misstag som kostade poäng, konstaterade Tinne.

Paridon Magi tog tillfället i akt att visa sin spänst på ärevarvet och demonstrerade både fyrsprång och levad.

Jimmi Choo Seq och Mads Hendeliowitz föll alla domare i smaken utom Katrina Wüst som hade honom som sjua. Hon såg själv förbluffad ut när samtliga domares resultat kom upp på tavlan.

Resultat

Startlista kür söndag 14:15

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden