Ponny
15 september 2017 19:12

Svenska Balticframgångar med dubbla GP-kvalsegrar

Baltic Cup är i full gång hos Flyinge Hästsportklubb. Värdnationen håller sig väl framme och bland annat blev det dubbla GP-kvalsegrar genom Mathilda Bohlin och Linn Arvidsson.

Svenska Balticframgångar med dubbla GP-kvalsegrar
Mathilda och Linn vann GP-kval med Top Silvio respektive Eivor.

I går drog veckans Baltic Cup igång hos Flyinge och det har redan regnat in svenska placeringar. I GP-kvalet för kategori B blev det svensk på placering 1 till 5 med Linn Arvidsson både som etta och fyra. Segerhästen för dagen var Eivor.

I C-ponnyernas GP-kval regerade Mathilda Bohlin och Top Silvio Hästak, som för mindre än vecka sedan vann semifinalen till Prins Carl Philips Pris. Alice Borglund kom tvåa med Tyrebecca Fabian och hon vann även childrens 1,10 med Caspian.

Olivia Albertsson med California Sun tog segern i juniorernas 1,20 och vann även 1,25 – två segrar av två möjliga hittills. I juniorenas 1,30 vann Frida Larsson med Exxica. Andra svenska placeringar hittills är bland annat Emma Elgmark/Platina som tvåa i childrens 1,15, Viktor Edvinsson/Joga som juniortvåa i 1,35, Erik Nordström/Flb Hamlet som trea i D-ponnyernas 1,20, Sandra Wenlöf/Ll Ten som vinnare i childrens 1,05 och Emma Forsell/Poetic Sugar Rush som tvåa i D-ponnyernas 1,10.

Tävlingarna fortsätter lördag och söndag med bland annat Grand Prix-klasser och lagtävlingar för ponnyryttarna.

Start- och resultatlistor
Livesändning


Erik och 23 år unga Hamlet var bästa svenskar i D-ponnyernas högsta klass. Arkivbild: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden