Dressyr
16 september 2018 21:40

Svenska besökarna: ”Visst är vi besvikna men vädret rår man inte över”

Ryttar-VMÄven publiken drabbades när kürfinalen ställdes in. Karin Ingelsson och Linnea Lidholm åkte från Sverige för att se VM-finalerna i dressyr. De berättar för Ridsport att de är besvikna - men samtidigt hade de en fantastisk fredag i Tryon.

Svenska besökarna: ”Visst är vi besvikna men vädret rår man inte över”
Trots besvikelsen över den inställda kürfinalen är Karin Ingelsson och Linnea Lidholm glada över att ha fått uppleva Isabell Werths ritt live. Foto: Privat/Roland Thunholm

Karin Ingelsson och dottern Linnea Lidholm från Alnö har båda ett stort dressyrintresse och bestämde sig får att åka till VM i Tryon som en present till sig själva. Tanken var att se världens bästa dressyrekipage göra upp om de individuella VM-medaljerna, och de hann se Specialen på fredagen. Planen var att även se kürfinalen innan hemresan.

Karin och Linnea sitter och äter frukost på hotellet när Ridsport når dem. Hotellet ligger ungefär 20 minuter från Tryon, och Karin berättar att det regnar och blåser kraftigt.
– Visst är vi besvikna men vädret rår man inte över, säger Karin om den inställda kürfinalen.
– Vi förstår naturligtvis beslutet att ställa in på grund av att hästarna inte ska behöva flyga hem så tätt inpå tävlingen, självklart, men visst är det typiskt att ha en sådan otur nu är Sverige var så bra.

Att ha fått se de fantastiska ritterna under fredagen av Juliette Ramel, Patrik Kittel och Therese Nilshagen är ändå något som Karin och Linnéa har uppskattat mycket.
– Och inte minst Isabell Werth, helt fantastiskt att se ritten live och uppleva publikens jubel, tillägger Karin.

Trots den inställda finalen och regnet är Karin vid gott mod. De har hunnit shoppa, gjort några utflyter och träffat en bekant i USA.
– Nu får vi roa oss med annat idag, säger Karin, som åker hem till Sverige igen i morgon kväll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden