Sportnytt
3 december 2016 10:59

Svenska framgångar i Baltic Cup

De svenska hoppryttarna höll sig framme redan under de första finalerna på Baltic cup för ponnyer, children och juniorer i Danmark. Det blev bland annat seger för det ena svenska childrenlaget.

Svenska framgångar i Baltic Cup
Beata Hermelin och Titanic var snabbast av alla i finalen för children. Lotta Gyllensten

Det är finaldags i populära Baltic Cup den här helgen och massor av svenska ekipage finns på plats. Finalerna rids i danska Vilhelmsborg.

Sveriges childrenlag 1 vann finalen efter omhoppning mot ett danskt lag.  Det svenska guldlaget bestod av Beata Hermelin/Titanic VDL, Lucas Arvidsson/Aquador, Felicia Lång/Fonda B och Ingemar Hammarström/Cascara RN.

Beata Hermelin var snabbast av alla i omhoppningen.
– Våra childrenryttare gjorde en fantastiskt bra insats och red både fort och felfritt i omhoppningen, berättar Thomas Fasteus som är landslagsledare för ponny och children i hoppning. 

Sveriges lag 2 med Michelle Cranning-Hillgren/Vanilla F, Smilla Berntsson/Conte de la Cour, Filippa Schmidt Christiansen/Zatine och Klara Zacharoff/Gentano slutade trea i childrenfinalen. 

Även juniorernas lagfinal är avgjord och där tog Sveriges lag 1 en tredjeplats. I laget ingick Janelle Larsson/Clipz, Ellinor Malmgren/Zeus, Nellie Berntsson/High Hope och Julia Hallberg/Rolex. Förstaårsjuniorern Janelle Larsson var bäst i det svenska laget med en felfri omhoppning på näst snabbaste tiden. 

Meetinget fortsätter med bland annat lagfinaler för ponny och individuella finaler under lördag och söndag. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden