Hoppning
9 februari 13:39

Svenska hoppryttarna klara till Scandinavium

GHS 2024Nu är 12 svenska hoppryttare klara för start i de internationella klasserna på Gothenburg Horse Show. Flera namn har presenterats tidigare och nu har listan fyllts på med ytterligare namn.

Svenska hoppryttarna klara till Scandinavium
Amanda Landeblad och For Killy är ett av ekipagen som kommer till Gothenburg Horse Show. Foto: Kim C Lundin

De som tidigare varit klara är Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Wilma Hellström, Angelica Augustsson Zanotelli, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson.

Nu kompletteras listan med Petronella Andersson, Amanda Landeblad, Jonna Ekberg, Erika Lickhammer van Helmond, Erika Schwartz och Emma Emanuelsson.

– Det är svårt att tänka sig att vi någon gång tidigare haft ett sådant starkt startfält bland de svenska hoppryttarna, det är intressanta namn och många av dem har presterat riktigt bra den senaste tiden. Det skapar förutsättningar för att det kommer bli riktig spänning i alla de internationella klasserna under veckan, säger tävlingsledare Tomas Torgersen i ett pressmeddelande från Gothenburg Horse Show.

– Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har haft en bra inomhussäsong och är klara för världscupfinalen i Riyadh i mitten av april. Under världscupsäsongen har vi även sett flera av de svenska namnen göra bra ifrån sig, vilket bådar för spänning och sport på toppnivå i arenan, fortsätter Tomas Torgersen.

Gothenburg Horse Show pågår 21-25 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden