Ponny, Sportnytt
16 juni 2018 06:00

Svenska juniorlaget fyra på Future Champions i Tyskland

InternationelltDen stora internationella ungdomstävlingen Future Champions har nått till drygt halvtid och det har blivit några svenska placeringar. På lagfronten har det gått bäst för juniorhopplaget med fjärde plats.

Svenska juniorlaget fyra på Future Champions i Tyskland
Ottilia Lundgre och Ti Quenta B satte dubbelt felfritt i juniorernas nationshoppning. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Future Champions för unga hopp- och dressyrryttare pågår för fullt i tyska Hagen. Bland de svenska lagen lyckades juniorhopplaget bäst med fjärde plats av nio nationer till start. Ottilia Lundgren med Ti Quenta B levererade två felfria rundor för laget.

Individuellt har det blivit en del svenska placeringar, bland annat genom Ingemar Hammarström med Cascara RN som blev tvåa i juniorernas 1,35 och Stina Efraimsson med Dana på åttonde plats i juniorernas 1,40. Antonia Pettersson Häggström och Chickflick K kom femma i 1,40 för young riders och i den klassen var även Alice Tapper med Doge Dogelito placerad.

I childrens 1,25 lyckades tre svenska ekipage rida in på rad och tog de tre sista placeringarna i det runt 75 ekipage stora startfältet: Ebba Kewenter/Chickdown, Beata Hermelin/Titanic VDL och Lilla Landgren/Escusa. I ponnyernas 1,25 blev det svenskt på placering nio och tio genom Anna Hästbacka/Veni Vidi Vici och Philip Svitzer/Zabrino.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden