Dressyr
16 juni 2019 15:11

Svenska mästaren buköppnad – missar EM

SjukdomSvenska juniormästaren i dressyr, SWB-valacken Bellman, har buköppnats efter ett kolikanfall.

Svenska mästaren buköppnad – missar EM
Junioren Felicia Olofsson och Bellman segrade på Strömsholm i fjol. Foto: Roland Thunholm

Det är ägaren till Bellman ((SWB val f 2006, e Hermes-Prestige VDL, uppf Birgitta Österberg och Filip Wilhelmsson, äg Charlotta och Felicia Olofsson), Felicia Olofsson, som berättar om operationen på sociala medier.

”Älskade Bellman fick kolik igår kväll och vi tog ut veterinär som försökte göra så gott de gick i boxen. Det blev lite bättre men han hade fortfarande ont så vi beslutade att åka till Helsingborg där de fortsatte behandla honom och fick stanna under natten. Tyvärr blev han inte bättre till morgonen så de blev tvungna att buköppna honom. Han mår mycket bättre nu men är såklart väldigt medtagen. Det betyder att vi inte kommer kunna rida varken NM eller EM men just nu spelar det ingen roll. Att Bellman mår bra är det som är viktigast,” skriver hon.

– Operationen gick bra och han står på uppvaket nu. Han är väldigt medtagen men annars mår han ganska bra, berättar Felicia Olofsson för Ridsport på söndagens eftermiddag.

Felicia Olofsson och Bellman försvarade nyligen sitt JSM-guld på Strömsholm. Ekipaget har också representerat Sverige på JEM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden