Dressyr, Ponny
22 april 2019 16:03

Kürseger i Belgien för Felicia Olofsson

UngdomsframgångarUngdomsryttarna har skördat många fina framgångar i belgiska Sint Truden i helgen. Toppnoteringen gick till juniorryttaren Felicia Olofsson, som tog hem hela måndagens kür tillsammans med Bellman.

Kürseger i Belgien för Felicia Olofsson
Felicia Olofsson och Bellman. Arkivbild: Roland Thunholm

Under påsken har det ridits internationell dressyr i belgiska Sint Truden, där Sverige haft med ekipage i ponnyklasserna, juniorklasserna, YR-klasserna och seniorklasserna.

Bland juniorerna blev som Ridsport tidigare rapporterat Ellen Hidgård och Quintello T fjärdeplacerade och bästa svenska ekipage i lagprogrammet. I det individuella programmet som reds under söndagen blev Felicia Olofsson och Bellman bästa svenska ekipage med en tionde plats och 68,333 procent. I juniorernas kür som reds på söndagen blev det svensk succé, Felicia och Bellman vann hela klassen med 74,985 procent.
– Helt magiskt! Fantastisk häst och fantastiska människor som hjälper oss, kan inte vara mer tacksam, säger Felicia Olofsson på sociala medier efter seger, och tillägger att det känns som lite revansch efter några motiga dagar i Belgien.

Även Ellen Indén Umes och Fairy Tale lyckades bra i juniorernas kür och kom sexa med 72 procent.

Bland YR-ryttarna blev Jennifer Lindvall och Bobcat bästa svenska ekipage i fredagens lagprogram. Ekipaget kom på fjärde plats med 68,456 procent. I söndagens individuella program placerade sig Hannah Rosendal och Beau-Amour som bästa svenska ekipage med 68,088 procent och en nionde plats. I måndagens kür slog Jennifer Lindvall och Bobcat till igen och placerade sig på tredje plats med 72,475 procent.

Wynja och Waco främst i ponnyküren

Ridsport har tidigare skrivit om ponnyryttarna i Sint Truden, där Elliot Nilsson gjorde internationell debut och placerade sig som bästa svensk med en sjätteplats i lagprogrammet och en femteplats i det individuella programmet (läs mer här). Glädjande nog lyckades alla fyra svenska ponnyekipage på plats i Sint Truden kvala sig vidare till måndagens kür.

Wynja
EM-ekipaget Wynja Eriksdotter Rubin och Wacos Rache MW lyckades bäst av de svenska ponnyekipagen i küren. Foto: Privat

Femton ekipage startade i ponnyküren, och där lyckades Wynja Eriksdotter Rubin bäst av de blågula ekipagen. Tillsammans med Wacos Rache MW red hon ihop 70,542 procent och placerade sig på en nionde plats.

Seniorryttarna har inte haft några framskjutna placeringar i Sint Truden. Ännu så länge återstår den avslutande GP-küren där två svenska ryttare finns i startfältet.

Resultat Sint Truden

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden