Fälttävlan
16 februari 2016 09:59

Svenska MIM får grönt ljus i UK

Den svenska säkerhetsuppfinningen MIM ha fått fullständigt godkänt av brittisk fälttävlan. Systemet som ska förhindra främst de farliga rotationsfallen kommer att finnas på de brittiska banorna under året.

Svenska MIM får grönt ljus i UK
MIM ökar säkerheten i fälttävlan.

Mats Björnetuns MIM-metod för utlösningsbara hinder i fälttävlan godkändes av FEI redan 2012 och har använts på flera internationella banor sedan dess.  Storbritannien tog god tid på sig och efter ytterligare tester har British Eventing (BE) också godkänt MIM, skriver Horse & Hound.

Godkännandet är ett resultat efter testerna som gjordes i Badminton i november då Mats Björnetun reste dit för att visa MIM-hinder.
– Vi testade mekanismen på bland annat bord och murar. Och det gick bra, engelsmännen var nöjda. Det är troligt att några hinder på Badminton kommer att ha mekanismen redan till våren, sa Mats Björnetun då till Ridsport. 

Testerna verifierades av oberoende säkerhetsexperter från bland annat Transport Research Laboratory.
BE kommer nu att förse tävlingsarrangörer med MIM-paket och organisationens David Holmes konstaterar i H&H:
– Vi är ”delighted” att MIM-systemet håller BE:s standard och att vi kan lägga till denna till tidigare säkerhetsutrustning. Som alltid, säkerheten för häst och ryttare är det viktigaste i sporten och användandet av MIM-systemet hjälper till än mer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden