Fälttävlan
14 juni 19:03

Svenska OS-hoppet struket i Luhmühlen: ”Vi är förkrossade”

InternationelltDet svenska OS-hoppet Sara Algotsson Ostholt har fått ett riktigt bakslag i sin satsning mot Paris. Detta då hennes tilltänkta OS-häst Dynamite Jack inte var okej efter dressyren i den pågående uttagningstävlingen i tyska Luhmühlen.

Svenska OS-hoppet struket i Luhmühlen: ”Vi är förkrossade”
Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack vid EM i Frankrike förra året. Foto: Kim C Lundin

EM-hästen Dynamite Jack (HOLST val f -13 e Diarado-Grundyman xx, uppf Josef Auge, äg Elke Vietor och Frank Ostholt) har haft en uppåtgående formkurva den här säsongen och tillsammans med Sara Algotsson Ostholt är han en av de hetaste kandidaterna i det svenska OS-laget i fälttävlan.

De är på plats på klassisk tysk fälttävlansmark i Luhmühlen för att delta i den sista observationstävlingen inför uttagningen av det svenska OS-laget.

Efter en bra och avspänd dressyr som gav 32,9 straff och en 29:e plats i det 66 ekipage stora fyrstjärniga starfältet lämnar ryttaren ett tråkigt besked på Instagram.

Det handlar om att hon stryker sin stjärna ur tävlingen, som alltså är den sista viktiga observationstävlingen för de svenska fälttävlansekipaget som vill till Paris: När det svenska laget travade upp med hästarna internt på fredagens eftermiddag, efter dressyren, var valacken inte helt ok. ”Vi beslutade att stryka honom från resten av tävlingen och är förkrossade. Men Jacks välbefinnande går först,” skriver Sara Algotsson Ostholt.

Se Sara Algotsson Ostholts inlägg på Instagram nedan.

Tävlingarna fortsätter med terrängprov i morgon, lördag, och banhoppning på söndag. Flera svenskar finns på plats och efter den inledande dressyren är det tyskt i topp genom Michael Jung och fischerChipmunk FRH i den fyrstjärniga klassen medan Storbritanniens Ros Canter/Izilot DHI toppar den femstjärniga klassen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden