Ponny
4 augusti 2017 16:00

Svenska ponnyryttare tog täten i NM

NM i fälttävlan inleddes med hällande regn och dundrande åska. Nu är det i stället ponnyryttarna som dundrar fram och de blågula tog täten efter dressyren.

Svenska ponnyryttare tog täten i NM
Engla Westerberg och Magnificent fick en prima start på NM. (Arkivbild)

I går kväll inleddes NM vid Hovdala International Horse Trials, men oväder med kraftigt regn och åska satte stopp. Tävlingarna, vars dressyr går hos värdklubben Skyrup Conutry Club, avbröts och återupptogs i morse.

Det svenska ponnylaget visade sig vara på hugget och är i ledning efter dressyren. Danmark ligger tvåa och Norge ligger trea. I laget under ledning av Lena Bredberg ingår Elvira Gustafsson/Royal Gold Apollo, Luana Palmqvist/Finding Nemo, Frida Edin/ Hof Ter Eketers Covitha och Engla Westerberg/Magnificent.

Det sistnämnda ekipaget är därtill i delad individuell ledning med en dansk ryttare på 39,7 straff.
– Magnificent var lite spänd eftersom det blåste mycket, men det kändes superbra ändå, säger Engla som nyligen tog SM-silver med den 7-åriga talangen (val, f 2010, e Dirco Hästak, uppf/äg Linda Johannesson).

I morgon väntar terrängen vid Hovdala Slott och på söndag avgörs slutligen ponny-NM genom banhoppningen.
– Vi ska kolla banan i eftermiddag så jag har inte sett den än, men jag är supertaggad, säger Engla.

Dressyren för 6-åringarna i Breeders Trophy, för junior/young rider-NM samt för senior-NM pågår under fredagseftermiddagen.

Resultat


I morgon ger sig ledarekipaget ut i terrängen. Arkivbild: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden