Hoppning, Ponny
24 oktober 2018 08:48

Svenska ryttare i internationell GP-topp med nya ponnyer

InternationelltMathilda Bohlin och Ebba Danielsson är ofta i topp. Det var de även i ponnyernas Grand Prix i Herning, nu med nya tävlingspartners.

Svenska ryttare i internationell GP-topp med nya ponnyer
Svenskar på pallplats: Mathilda Bohlin med Springhill Boomerang och Ebba Danielsson med Happy Girl. Foto: Privat

I danska Herning, där världscupen i dressyr hade sin säsongspremiär, glänste några nya svenska ponnyekipage. Det var bara två svenskar med i ponnyernas Grand Prix-hoppning över 1,20-hinder och båda red in på pallplats.  Ebba Danielsson och Happy Girl blev trea och Mathilda Bohlin tog hem segern med Springhill Boomerang (val, f 2007, e Annaghmore Boomerang-Don Juan de La Bouverie).

Båda ekipagen är nya på banan. Mathilda har bara gjort en handfull starter innan med Boomerang, tidigare riden av Moa Behrens. Ebba och Happy Girl, som till september gick under irländsk flagg, hade bara gjort tre starter på svensk mark innan Herning.

Redan innan GP:n hade tjejerna plockat på sig flera fina placeringar. I augusti hoppade Mathilda EM-final med Miclas Aristocrat och tillsammans var de nu tvåa och trea i 1,25 respektive 1,20. Ebba tog sex placeringar av sex möjliga i Herning och var bland annat trea i 1,25 med Dynamite Spartacus.

I Herning hoppades även första omgången av FEI Jumping Ponies’ Trophy, som har final i mellandagarna i Mechelen. Ebba och Dynamite Spartacus såg till att säkra en svensk placering genom att bli elva med ett nedslag i 1,30-klassen.
I 1,15 blev det svensk seger genom Lova Hidgård och Attyrory Pearl.

Resultat

Mathildabohlinboomerangprivat
Av årets svenska EM-finalister är Mathilda Bohlin den enda som får hoppa vidare internationellt även nästa år. Här tillsammans med Springhill Boomerang. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden