Hoppning, Ponny
31 maj 2019 06:00

Svenska ryttare placerade på Dutch Youngster Festival

Unga framgångarFlera svenska unga ryttare hoppar i Wierden den här veckan. I nationshoppningarna blev det inte mycket svenskt högt upp i resultatlistan, men individuellt har det blivit några placeringar.

Svenska ryttare placerade på Dutch Youngster Festival
Evelin Lavén, som här hoppar Canada, inledde med en silverplats i Wierden med Easy Q. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Dutch Youngster Festival i holländska Wierden har nått halvtid. Såväl ponnyryttarna som juniorer och young riders hoppade nationshoppningar under torsdagen och bland svenskarna gick det bäst för juniorerna som kom femma av nio lag.

Individuellt har några svenska ryttare lagt beslag på framskjutna placeringar. Höstens SM-treor Evelin Lavén och Easy Q blev tvåa i young riders 1,40 med över 70 starter. I childrens 1,25 hoppade tidigare SM-vinnarna Ellen Johansson och Curra Clover Flight hem motsvarande placering bland över 90 starter. Det var dessutom mer svenskt långt upp på listan: Cajsa-Stina Jönsson med Doobie kom fyra och Ida Selin med Starling 7 var sjua. I juniorernas 1,40 var Erik Nordström med Chanel bästa svenska ekipage med sjunde plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden