Fälttävlan
20 maj 2019 15:09

Svenska ryttare toppade internationell fälttävlan i Danmark

InternationelltUnder helgen som gick reds det internationell fälttävlan i danska Kalundborg och det blev rejält med svenskt högt upp i resultatlistorna.

Svenska ryttare toppade internationell fälttävlan i Danmark
Engla Westerberg red sin tränare Lars Christenssons häst till seger. Foto: Lena Bredberg

I Kalundborg tog de regerande svenska mästarna Ellen Skogström och Aramis (val, f 2011, e Kulltorps Arkitekt-Camaro M, uppf Ingrid Karlsson) en klar seger i ponnyernas CCIP2*-L, som är samma nivå som EM avgörs i. De hoppade rakt igenom felfritt inom tiden och vann på dressyrstraffen 33,3. Även på andraplatsen var det svenskt, nu genom Wilma Nyhlén och Lacken King på 40,9 straff.

20180609_ellenskogstrm_fj
Ellen Skogström och Aramis, här på väg mot SM-guldet 2018. Foto: Fredrik Jonsving

Även i CC2*L blev det en svensk dubbel. Junioren Engla Westerberg red Gortglas Eclipse (sto, f 2007, e King’s Master-Ashfield Bobby Sparrow, uppf Sian Carson) till seger på dressyrstraffen 33,6. Strax efter, på 38,1 straff, blev Frida Andersen och Box Cayenne tvåa.

I tävlingens högsta klass, CCI3*-S, blev det svenskt på silver- och bronsplats. Moa Kulle red in First Choice 33 på andraplatsen på 34,2 straff, medan Anna Nilsson med Midas var hack i häl på 34,3.

I introklassen CCI1* vann Aminda Ingulfson och Pannacotta på 32,3 straff efter felfri terräng och banhoppning.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden