Hoppning, Ponny
2 december 2018 19:22

Svenska unga ryttare regerade i Baltic Cup-finalen

InternationelltHelgens Baltic Cup-final blev en stor framgång för många blågula ryttare. Beata Hermelin levererade ett hattrick i Grand Prix och det blev två svenska GP-vinster.

Svenska unga ryttare regerade i Baltic Cup-finalen
Ellen Hammarström och Ida Selin tog varsin GP-seger. Foto: Danish Derby/Privat

Den här veckan har årets Baltic Cup-final pågått i Danmark och det har blivit många svenska placeringar på olika höjder.

I den högsta klassen för de minsta ponnyerna var det ett par vinnarvana ryttare som stack ut. SM-silvermedaljören Ellen Hammarström och Tullohea Minnie slog till i B-ponnyernas Grand Prix och tog hem en viktig seger. Bronsplatsen gick också till Sverige, genom Linn Arvidsson med Stings Yaris. Clara Lindeberg och Brimstone knep också en GP-placering som sexa.

Ett av de svenska B-ponnylagen tog hem nationshoppningen. I laget ingick  Linnéa Åberg-Cronin/Troglan, Loviza Ardenmark/Stald Tor’s Flying Suprice, Emma Pettersson/Hot´N Tot och Filippa Fant/Rainbow Drop.

Vinderne Af Holdkonkurrencen For Hold Blev Sverige
Det svenska childrenlaget vann matchen mot övriga länder. Foto: Danish Derby

Svensk childrenseger

Det svenska children-laget var dock först ut med en teamseger. Den säkrades av Alice Borglund/Claire 2,  Ellen Johansson/Curra Clover Flight och Cajsa-Stina Jönsson/Doobie.

I childrens Grand Prix på 1,25 fortsatte de svenska ryttarna att ta för sig med ett gäng placeringar: Beata Hermelin och Cab Driver blev femma, Ellen Johansson och Curra Clover Flight blev sexa, Cajsa-Stina Jönsson och Doobie blev sjua och Bella Lindgren och Rolex blev placerade tolva.

Dubbla GP-pallplatser till Ida

Ida Selin var vassast av de svenska ryttarna i Grand Prix för children med en snygg silverplats tillsammans med Falita JWB. Ida var dock inte klar. Hon avslutade finalen på absolut bästa sätt: Grand Prix-seger i kategori D med Oldrock Megan. 

– Det känns väldigt bra och extra skönt eftersom jag ramlade av igår efter ett missförstånd. Jag trodde att de andra skulle vara snabbare i dag, så jag blev rätt chockad när jag förstod att jag hade vunnit, säger Ida och berättar att hon rankar segern med Megan väldigt högt.
– Det var högt, svårt och många bra ryttare med så det var en stor seger för mig.

Att varva ponny och häst tycker Ida funkar utmärkt och när nästa säsong tar fart siktar hon än en gång på att rida Baltic Cup.

Beata placerad flera gånger om

I kategori D:s Grand Prix på 1,30-höjder var det fler svenska ryttare som lyckades bra. Lisa Nyhus och Dunally Black Jack red in på femte plats, just före  Beata Hermelin, som var bland tävlingens flitigaste och radade upp placeringar.

Beata red tre inte mindre än Grand Prix-klasser och placerade sig snyggt i samtliga. Hon var fyra i juniorernas Grand Prix med  VDL Titanic och i childrens Grand Prix blev hon, som redan nämnt, femma med Cab Driver. Beata satte punkt för helgen med D-ponnyernas Grand Prix och slog till igen, nu som sexa med Wischin Chin M.

Det blev många fler svenska placeringar under den fyra dagar långa finaltävlingen – länk till samtliga resultat.

Beata Hermelin - Vdl Titanic Fj-6980
Beata Hermelin GP-placerade sig tre gånger om, bland annat med VDL Titanic. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden