Hoppning
1 juni 10:54
Ridsportplus

Svenska YR-laget nära pallen i nationshoppning

InternationelltEtt par retliga tramp på tejpen vid vattengraven stoppade Sverige från att nå prispallen i nationshoppningen för YR i Nederländerna. "Det var onödiga fel, hästarna hoppade väldigt bra," säger landslagsledaren Henrik Lannér som också berättar om de närmaste planerna för NM och EM.

Svenska YR-laget nära pallen i nationshoppning
Mathilda Bohlin och Domino Van De Zuuthoeve dubbelnollade för det svenska laget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  På fredagens kväll tog det svenska YR-laget en fjärde plats i nationshoppningen för sin ålderskategori. Tidigare på fredagen hade de svenska juniorerna tagit en femteplats i sin laghoppning medan det svenska ponnylaget vann sin nationshoppning på torsdagen.

  Vi behöver göra fler sådana här tävlingar och skaffa den här rutinen.

  Henrik Lannér.

  Det var nio lag i YR-klassen som avgjordes utan omhoppning efter två rundor med lite förvirring i resultatrapporteringen, och fortfarande när denna artikel skrivs inkorrekta resultatlistor. Den svenske landslagsledaren Henrik Lannér fick gå till domarna och påpeka att de hade missat ett nedslag från ett svenskt ekipage.

  Men trots missad pallplats och två frustrerade svenska tramp på tejpen vid vattengraven är han på det stora hela nöjd.
  – Det egentligen rätt så okej, överlag gjorde de det bra, men det var onödiga fel, hästarna hoppade väldigt bra, säger han.

  Det svenska laget bestod av Ebba Kewenter/Helios, Josefin Torell/Damoiselle Du Mesnil, Ingemar Hammarström/Seed och Mathilda Bohlin/Domino van de Zuuthoeve.

  – Vi behöver göra fler sådana här tävlingar och skaffa den här rutinen, fortsätter Henrik Lannér som också är landslagsledare för de svenska juniorerna.

  Han planerar att ta ut lagen till både Nordiska/Baltiska Mästerskapen och EM nästa vecka.
  – Därefter ska de uttagna ekipagen göra varsin individuell tävling som passar dem bäst. Till exempel går EM på gräs så då är det bra om man hittar en tävling på gräs. Men någon mer nationshoppning innan mästerskapen blir det inte.

  Hemmalaget Nederländerna vann fredagens nationshoppning enligt de resultatlistor som är publicerade när denna artikel skrivs.

  EM för young rider, juniorer och children i hoppning går 15-21 juli i Kronenberg, Nederländerna medan Hjallerup Rideklub i Danmark är värd för NM i hoppning sista veckan i juni.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden