Hoppning
16 augusti 2019 06:30

Svenskägd häst klar för OS

KvalificeradeNya Zeeland och Kina toppade veckans kvalklass i Holland och är därmed klara för OS i Tokyo. I det nya zeeländska laget ingick den svenskägda Bäckatorps Danny V riden av Sverigebaserade Bruce Goodin.

Svenskägd häst klar för OS
Sverigebaserade Bruce Goodin och delvis svenskägda Bäckatorps Danny V är klara för OS. Foto: Privat

I Valkensvaard, Nederländerna, reds under tisdagen en kvaltävling inför OS i Tokyo nästa år. Sex nationer gjorde upp om två kvalplatser, och det blev favorittippade Nya Zeeland som med god marginal tog hem segern, och på andra plats kom Folkrepubliken Kina. Båda nationerna tog därmed varsin eftertraktad OS-biljett.

I det nya zeeländska laget ingick Bruce Goodin, bosatt på Jonstorpsgården söder om Hallandsåsen i Sverige. Han red den delvis svenskägda Bäckatorps Danny V (KWPN val f-08 e Quasimodo Z-Lupicor, uppf FLM Teepen), och ekipaget levererade stabila ritter med fyra fel i båda rundorna.

190815_brucegoodin3
Nya Zeeland och Folkrepubliken Kina är klara för OS i Tokyo. I det nya zeeländska laget ingick Bruce Goodin, Samantha McIntosh, Tom Tarver-Priebe och Daniel Meech. I Kinas lag red Yofeng Li, You Zhang, Zhanqiang Li och Tongyan Liu. FEI/Libby Law Photography

Ulf G. Ryder från Bäckatorps gård köpte Bäckatorps Danny från Storbritannien, och de två senaste åren har hästen ridits av Bruce Goodin.
– För ett år sedan fördjupades samarbetet med Bruce Goodin och ett Nya Zeeländskt konsortium genom att de köpte 50 procent i Bäckatorps Danny, berättar Ulf för Ridsport.

190815_brucegoodin
Bruce Goodin och Bäckatorps Danny V bidrog till den nya zeeländska segern i Valkensvaard. Foto: Privat

Ridsport har vid flera tillfällen skrivit om Bäckatorps Dannys spännande resa tillsammans med Bruce Goodin – från det att hästen lånades ut till det nya zeeländska Nations Cup-laget (läs mer här) via Bruce Goodins inköp i hästen (läs mer här) till sommarens GP-seger (läs mer här).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden