Hoppning
3 juni 2019 10:46

Nyzeeländska skåningen vann Grand Prix i Tyskland

Uppdaterad med filmSkånebaserade VM-ekipaget Bruce Goodin och Bäckatorps Danny V tog under söndagen sin första internationella seger tillsammans då de vann en trestjärnig Grand Prix.

Nyzeeländska skåningen vann Grand Prix i Tyskland
Bruce Goodin och Bäckatorps Danny V slog på stort. (Arkivbild.) Foto: Roland Thunholm

VM-ekipaget Bruce Goodin, som rider för Nya Zeeland, och Bäckatorps Danny V (KWPN, val, f-08, e Quasimodo Z-Lupicor, uppf FLM Teepen, äg Bäckatorp Ryder AB) har slagit till med sin första gemensamma internationella seger. De valde att slå på stort och tog sin första guldplats i München-Reims trestjärniga Grand Prix på 1,60.

Danny V tävlades upp genom klasserna av Niklas Haking och Bruce, som bor i Höganäs, tog över tyglarna förra året. Ekipaget var så sent som för två veckor sedan tvåa i Drammens trestjärniga 1,60-GP.

I München tävlade även Irma Karlsson och hon blev fyra i 1,50 med Chacconu.
Resultat

I nya Ridsport, som finns i butik just nu, kan du läsa ett stort reportage om utländska ryttare som har bosatt sig i Sverige. Bland annat intervjuas Bruce Goodin, John Hickey och Mathieu Boissonneau. Reportaget finns förstås i E-tidningen och kommer även på Ridsports webb framöver som plusartikel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden