Dressyr
23 september 18:49

Svenskägde frieserhingsten Elias har tävlat klart

Svenskägda frieserhingsten Elias 494 har gjort sig ett namn på de internationella tävlingsbanorna. Men nu är det slut på tävlandet.

Svenskägde frieserhingsten Elias har tävlat klart
Marc Peter Spahn och frieserhingsten Elias 494 i Scandinavium 2020. Foto: Roland Thunholm

Det är Horses.nl som berättar att den 14-årige frieserhingsten Elias 494 (f 2006 e Jorn-Maiko, uppf Demrostables, äg L Annell och K Johansson) pensioneras från tävlingsbanorna.

Hingstens belgiske ryttare Marc Peter Spahn sa detta i samband med att ekipaget vann det nederländska mästerskapet i dressyr för frieserhästar i Ermeli på lördagen. ”Efter sex år på högsta dressyrnivå är det nu dags att ta ett steg tillbaka. I dag verkade det vara en bra dag för ett sista äresvarv,” säger ryttaren till tidningen.

Elias 494, som har svenska ägare och är godkänd hingst, har tävlat på många av de stora internationella arenorna och uppmärksammats av olika anledningar, bland annat för att han är frieser vilket är ovanligt på högsta nivå och för sina prestationer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden