Fälttävlan
16 juli 2016 11:38

Bleka svenska dressyrinsatser

(Uppdaterad lördag) Det var inga övertygande insatser av de svenska ekipagen när nationstävlingen i Aachen började med dressyrmomentet på fredagen. Banhoppningen lyfte laget en placering men lördagens terräng underlättade inte uttagningen till OS.

Bleka svenska dressyrinsatser
Anna Nilssons Luron kunde inte låta bli att busa en del i dressyren. Photographer Roland Thunholm

Niklas Lindbäck och Focus Filiocus lyckades bäst av svenskarna och slutade på 54,6 straff. Ludwig Svennerstål och Franzipan var tätt efter med 56,5 straff, Linda Algotsson och Fairnando fick 59,4 straff och Anna Nilsson med Luron 63,4 straff. 

Uppdatering
Niklas Lindbäck är på 35:e plats bland 42 startande. I nationstävlingen ligger Sverige sist bland nio nationer till start.

Uppdatering II
Felfritt för Ludwig och fyra fel vardera för övriga svenskar i banhoppningen lyfte laget en placering i Nations Cup. Individuellt står Ludwig på sitt dressyrresultat 56, 5 straff, Niklas har 58,6 straff, Linda 63,4 och Anna 67,4 inför lördagens terräng.

Uppdatering lördag
I den avslutande terrängen kom endast Linda Algotsson i mål av svenskarna, dock med 40 hinderfel och 33,6 tidsfel. Anna Nilsson startade inte terrängen.

Ludwig Svennerstål är klar för OS. Övriga tre i Aachen red om en ordinarie och en reservplats till OS. Förbundskapten Staffan Lidbeck ska ge besked under söndagen vilka han väljer.

Resultat individuellt

Resultat Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden