Körning
3 september 2015 20:01

Svenskarna klara i VM-dressyren

Susanne Ankermark i enbetsklassen fick 55,17 straff och Ewa Nowén i parklassen fick 59,90 straff. VM för ponnyekipage i Breda drog idag igång med dressyren och svenskorna ligger på 21 respektive plats 10.

Svenskarna klara i VM-dressyren
Susanne Ankermark i enbetsklassen körde in på 55,17 straff i dressyren. (Arkivbild)

Susanne kör sitt nioåriga sto Sagaia som aldrig varit med om en sådan här stor internationell tävling förut.Susanne menar själv att stoet blev väl stark under det närmare sju minuter långa programmet, något som knappast syns på de filmer körentusister på plats skickar hem. En av de fyra domarna hade henne som nummer 13.

Ewas körning var lika prydlig den och även här skilde sig domarna åt. En av dem ville ha Ewa som femma. Susanne ligger just nu på plats 21 i ett startfält på 32 ekipage och Ewa är på plats nr 10 i det tolv ekipage starka parklassen.

Det är tätt i toppen och allt kan fortfarande hända när det snart är dags för maraton. Den som såg Ewas insats bland maratonhindren under SM nyligen inser att hon kan klättra en hel del placeringar, detsamma gäller för Susanne.
Sveriges bästa ekipage i nuläget, Linnea Kristiansen och Plassens Lucky Luke, tvingades åka hem från VM efter vetchecken igår.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden