Hoppning
21 oktober 2017 10:21

Svenskt i topp i Herning

SvensktUnder fredagen blev det en hel del svenskt i topp i hoppklasserna i danska Herning. Både svenska ryttare och svenskfödda hästar utmärkte sig.

Svenskt i topp i Herning
Irma Karlsson och Ingemar Hammarström tog fina placeringar i Herning under fredagen (arkivbilder). Roland Thunholm

I Danmark rids det under helgen världscupdressyr i danska Herning. Tävlingen har även internationella hoppklasser som lockat flera svenska ryttare.

Den trestjärniga 1,50-hoppningen hade 59 startande. Klassen reds över två rundor, där 17 av dem nollade i sin första runda. Bland dessa fanns Irma KarlssonChacconu och Ann-Sofie Oscarson-HellsingAll You Need. Ann-Sofie fick fyra fel i andra rundan medans Irma red felfritt även där. Tiden 39,04 räckte till en femte plats för Irma och gav cirka 15 000 kronor i prispengar. Ann-Sofie placerade sig på fjortonde plats.

Blå/gult i topp blev det ändå i klassen genom segraren Robert Vos, Nederländerna, på SWB-valacken Carat (f-00 e Cardento-Krevad, uppf Bengt Wallin).

Resultat 1,50

I världscuphoppningen för ponnyer, FEI Ponies Jumping Trophy, kom Ingemar Hammarström och Ocean des AS på andra plats och Fanny Kullmyr med Vox Pop de L Aulne på elfte plats. Nu väntar delfinalen i Herning på söndag. Ingemar Hammarström och ”Olle” har med sina placeringar ett fint utgångsläge med start näst sist i klassen.

Resultat Ponies Jumping Trophy 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden