Fälttävlan
20 augusti 2023 18:51

Sverige femma i Nations Cup

InternationelltAmanda Andersson var bästa svensk när det reds Nations Cup i belgiska Arville under helgen. Svenska laget slutade femma.

Amanda Andersson och Jersey på en tävling på Strömsholm 2019. Foto: Roland Thunholm

Det var tolv lag som gjorde upp i säsongens sista omgång av fälttävlans Nations Cup innan finalen i Nederländerna första helgen i oktober.

Tyskland tog hem lagtävlingen som avgjordes med terräng på söndagen.
– Det var en riktig fyrstjärnig tävling, Det var inte för stort men väldigt tekniskt med många frågor i riktigt kuperad terräng, säger tyskarnas ledare Hans Melzer till Internationella Ridsportförbundet, FEI.

Det svenska laget slutade femma efter att ha legat sexa efter dressyren och nia efter banhoppningen.

53129803696_afc4c5c9eb_k
Regerande olympiska mästaren Julia Krajewski red Nickel 21 i det segrande tyska laget. Foto: FEI/Libby Law Photography

Det svenska laget bestod av Amanda Andersson/Jersey, Louise Romeike/Caspian, Malin Josefsson/Golden Midnight och Pontus Hugosson/Zin Fire.

Amanda Andersson var den som lyckades bäst i det svenska laget individuellt i den fyrstjärniga klassen. Detta tillsammans med familjeuppfödningen Jersey (SWB sto f 2010 e Quaterback-Cortus, uppf/äg Rebecka Andersson). Ekipaget slutade på 13:e plats i klassen som hade över 100 individuellt startande.

I meetingets korta trestjärniga klass blev Louise Romeike sexa med Extravagance medan Malin Josefsson och Maggan V tog hand om nionde platsen i den över 70 ekipage stora klassen.