Dressyr
23 juni 2019 14:19

Sverige i delad ledning inför küren

Nations CupDe svenska ryttarna levererade med besked i Grand Prix Special. När endast küren återstår av Nations Cup-omgången ligger Sverige i delad ledning med Nederländerna.

Juliette Ramel och Buriel K.H. vann söndagens Grand Prix Special och Sverige ligger nu i delad ledning inför den avgörande küren (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Sverige levererar vid Nations Cup-omgången i holländska Geesteren. Under lördagen blev samtliga svenska ekipage placerade, och laget lade sig på andra plats inför söndagen Grand Prix Special och Grand Prix kür.

En Juliette Ramel i storform tog därefter övertygande hem segern i Grand Prix Special. med Buriel K.H. Som klar favorit hos alla fem domare red hon hem 79,915 procent och vann med nästan fyra procentenheter före hemmaryttaren Emmelie ScholtensDesperado som red ihop 76,170 procent.

Antonia Ramel och Brother de Jeu kom på tredje plats med 74,660 procent och placerade sig före Nederländernas Hans Peter Minderhoud/Glock’s Dream Boy N.O.P. som red ihop 73,170 procent.

Detta innebär att Sverige går upp i delad ledning med Nederländerna när endast det sista momentet återstår vid Nations Cup-omgången i holländska Geesteren. I küren startar Therese NilshagenDante Weltino OLD och Malin Wahlkamp-NilssonEddieni. Klassen börjar 14.15.
– Nu ska vi ge dem en match, säger förbundskapten Bo Jenå om det nederländska laget till Svenska Ridsportförbundet.
– Både Juliette och Antonia red så fantastiskt bra, och nu är vi taggade inför küren.