Dressyr
26 maj 2018 19:08

Sverige leder Nations Cup

InternationelltTrea, fyra, femma och sexa. Det var de svenska ryttarnas individuella placeringar i första vändan av Nations Cup i Danmark som gick på lördagen. De fina resultaten räckte till ledning.

Sverige leder Nations Cup
Therese Nilshagen var bäst i det svenska laget och ligger trea individuellt. (Arkivbild) Foto: Kim C Lundin

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD lyckades allra bäst av svenskarna som nu leder lagtävlingen. Med 73, 087 procent är ekipaget trea individuellt. Detta trots att inte alla byten satt perfekt i serien med byten i varje i en för övrigt jämn uppvisning.

–  Alla skötte sig verkligen bra och jag är väldigt nöjd, säger Sveriges förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

Han ger ett lite extra plus i kanten till Therese Nilshagen, som ger ett extra plus i kanten för Therese Nilshagen och Dante Weltino.
– Trav- och galoppökningarna var helt fantastiska. Och de gjorde härliga travslutor och fina piruetter.

Närmast bakom henne är det bara svenskar; Tinne Vilhelmson Silfvén/Paridon Magi är fyra, Paulinda Friberg/Di Lapponia T ligger femma och Jeanna Högberg/Duendecillo sexa.

Sverige, Danmark, Nederländerna och Finland har lag. Holland ligger tvåa och Danmark trea. Vann individuellt gjorde Daniel Bachmann Andersen med Blue Hors Zepter.

I morgon avgörs deltävlingen som är andra omgången av årets serie. Då rider ryttarna Grand Prix Special, procenten från de båda klasserna läggs ihop och det lag med högst procent vinner.
– Nu laddar vi om inför i morgon, säger en taggad Bo Jenå till Svenska Ridsportföbundet.

Resultat, individuellt

Lagresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden