Fälttävlan
10 oktober 2019 20:25

Sverige näst sist efter dressyren

Nations Cup-finalDet blev ingen vidare inledning för Sverige i Nations Cup-finalen i holländska Boekelo. Efter att samtliga lagekipage ridit sin dressyr på torsdagen ligger Sverige på elfte plats bland de tolv till start.

Sverige näst sist efter dressyren
Anna Nilsson och Candy Girl är bäst i det svenska laget efter dressyren. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Tre ekipage rider i laget, för svensk del handlar det om Viktoria Carlerbäck, Hanna Berg och Anna Nilsson. För Viktoria Carlerbäck, som var först ut med sin veteran Zlatan, blev det ingen riktigt bra dag på jobbet. Även om det började lovande med ett par åttor i betyg från domarna så dalade sedan siffrorna efter en mindre bra skrittdel. När Zlatan därefter inte alls ville vända i den förvända galoppen eller byta på medellinjen så blev det istället ettor i protokollet. Totalt slutade ekipaget på 39,9 straff, vilket placerar dem på plats 48 av de 50 som ridit.

Hanna Berg/Quite Survivior och Anna Nilsson/Candy Girl visade båda upp jämna program utan några större missar, vilket belönades med 34,3 respektive 31,0 straff. Anna Nilsson är bästa svensk på en 14:e plats.

Tyskland leder lagtävlingen efter dressyren, före USA och Japan. Fredagen ägnas åt dressyr för den individuella delen av den fyrstjärniga Nations Cup-klassen, där ytterligare tre svenskar kommer till start – Anna Freskgård/Techno, Katrin Norling/Fernando-Ukato och Jonna Britse/Quattrino. Tävlingen fortsätter sedan med terräng på lördag och den avslutande banhoppningen på söndag.

Totalställning Nations Cup inför finalen i Boekelo
Start- och resultatlistor
Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden