Fälttävlan
12 oktober 2018 16:49

Sverige neråt i Nations Cup-finalen – men har häng på täten

Nations Cup-finalSverige har glidit ner från sin ledarposition i Nations Cup-finalen i fälttävlan. Det är tätt i toppen och mycket lär hända i terrängen.

Sverige neråt i Nations Cup-finalen – men har häng på täten
Therese Viklund är bästa svensk efter dressyren – dubbelt upp dessutom. Här med laghästen Diabolique. Arkivbild: Julia Håkansson

I går tog Sverige ledningen efter Nations Cup-finalens första dressyrhalvlek. Therese Viklund med Diabolique och Malin Josefsson med Allan V stod för den smakstarten. I dag startade Christoffer Forsberg med Hippo’s Sapporo och Hanna Berg med Quite Survivor. 32,4 respektive 35,1 straff betyder plats 36 och 48 individuellt när dressyren nu är klar.

Laget är just nu fyra av åtta finallag på 87 straff jämnt. Ledaren Tyskland har 80,0, och därefter kommer Nederländerna och Storbritannien.

Individuellt i CCIO3*-NC är Therese Viklund bästa svensk med laghästen Diabolique på fjärde plats på 23,8 straff. Therese red dessutom in Viscera på nionde plats bland de 77 till start.  Tim Lips med Bayro leder på 19,2 straff efter att ha drämt till med 80,83 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden