Körning
5 december 2021 10:02

Sverige och Flyinge kan få ett EM 2024

MästerskapDet finns långt gångna planer om att arrangera EM i sportkörning för young drivers, juniorer och children på Flyinge 2024.

Sverige och Flyinge kan få ett EM 2024
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/studioworxx

Det är Skånska Körsällskapet som har ansökt om att få arrangera EM i sportkörning för ungdomarna på Flyinge sista veckan i juli 2024.

Tävlingarna gäller enbet och par för både ponny och häst. Det här berättar Svenska Ridsportförbundet, SvRF, på sin webbplats.

Klubben har sitt säte på Flyinge i Skåne och har bland annat arrangerat två SM i sportkörning tidigare. Nu har klubben alltså ansökt hos Internationella Ridsportförbundet, FEI, om att för första gången få anordna EM för ungdomar.

– Det känns spännande och stort! Det är extra kul att få göra något för ungdomarna här i Sverige, säger Jenny Steen som är tävlingsledare till SvRF.

Flyinge håller på att byggas om för att få ett helt nytt tävlingsområde för rid- och körsport som ska bli klart 2022.

– Jag tror att den nya anläggningen kommer att bli fantastisk och det är fint att allt samlas på ett och samma ställe, säger Jenny Steen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden