Hoppning
26 september 2021 09:25

Sverige på pallen i Nations Cup-finalen för unga

InternationelltBåde det svenska Young Rider-laget och childrenlaget tog sig till prispallen när det reds final i de ungas Nations Cup-serie i Nederländerna den här helgen.

Sverige på pallen i Nations Cup-finalen för unga
Svenska silverlaget i finalen för children med Sofie Bengtsberg, Mathilda Hansson, Linn Arvidsson, Linnea Åberg Cronin och Alicia Svensson. Foto: FEI/Leanjo de Koster

YR-finalen i Kronenberg, Nederländerna, hade sex lag på startlistan på lördagen och det svenska lagets 8 fel räckte till en tredje plats.

I det svenska laget ingick Janelle Larsson/Kingston 43, Filippa Enmark/King Kong Van’T Valissenhof, Cora Hirn/Chaginue och Philip Svitzer/Alida Nike.

Tyskland var enda laget som höll nollan, Frankrike kom tvåa med 4 fel.

Antonia
Antonia Ercken och Cool Fox Hr i Tysklands segrande YR-lag. Foto: FEI/ Leanjo de Koster
Prispallen
Segrande YR-laget från Tyskland i mitten, franska silverlaget till vänster och svenska laget till höger. Foto: FEI/ Leanjo de Koster
Teamireland
Irlands segrande ponnylag. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Det blev pallplats för Sverige även i söndagens final för children. I det svenska laget ingick Linn Arvidsson/Glenmorangie, Linnea Åberg-Cronin/Jarta, Mathilda Hansson/Rubio Monocoat Electric och Alicia Svensson/Luxor.

Belgien vann.

I ponnyernas final slutade Sverige fyra. Här gick guldet till Irland.

Det svenska juniorlaget gick inte till final.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden