Körning
27 augusti 2023 18:35

Sverige sexa på EM – Fredrik Persson bästa blågula kusk

MästerskapDet blev en sjätteplats för svenska laget när EM i fyrspann avslutades med precisionskörning på söndagen. "Lite stolpe ut med marginalerna", säger landslagsledare Annika Borg.

Sverige sexa på EM – Fredrik Persson bästa blågula kusk
Fredrik Persson. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Maratonmomentet var den svaga länken för det svenska laget när Sverige slutade sexa på EM i sportkörning för fyrspann i Exloo, Nederländerna, på söndagen.
– Vi visste att det kunde bli så, men det har också varit lite stolpe ut med marginalerna, säger landslagsledare Annika Borg till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

De båda svenska fyrspannskuskarna Fredrik Persson och Axel Olin höll en nivå som låg i nivå med medaljörerna i både dressyr och precisionskörning, men i maraton blev de frånkörda.

– Det är två väldigt duktiga spann men de är unga och behöver mer erfarenhet innan de kan gå snabbare i maraton. Man kan inte pressa dem att gå för fort nu och på det sättet förstöra för framtiden, fortsätter Annika Borg.

Individuellt blev Fredrik Persson tolva medan Axel Olin körde in på plats 22.
– Jag har två väldigt bra dagar av tre, maraton är en tidsfråga. Det är lite medvetet att prioritera dressyren och precisionen först för tekniken får komma först. Två topp femplaceringar av tre moment, det är bra. Sedan har jag en långsiktig plan och den är långt ifrån färdig. Speed och precision i skarpt läge, det är det som ska byggas på, säger Fredrik Persson till SvRF.

Bram Chardon, Nederländerna, tog guld och hans landsman Koos De Ronde tog hand om silvermedaljen. Tysklands Michael Brauchle tog brons.

I lagtävlingen rådde ingen på Nederländerna. Tyskland tog silver och Belgien brons.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden