Fälttävlan
19 juni 2019 16:03

Sverige siktar högt i Nations Cup

I ledningEn OS-plats står på spel för den nation som högst placerad i Nations Cup-serien i fälttävlan när den avslutas i oktober, och efter två deltävlingar ligger Sverige i topp. Nästa helg är det dags igen, då Sverige skickar ett lag till polska Strzegom.

Sverige siktar högt i Nations Cup
Katrin Norling är på väg mot eliten igen, nu med Fernando-Ukato. I Strzegom finns hon med i det svenska laget. Foto: Roland Thunholm

I säsongspremiären i brittiska Houghton Hall blev det en andraplats för laget, och efter tredjeplatsen i italienska Pratoni del Vivaro är nu målet i Strzegom att Sverige ska fortsätta toppa sammanställningen efter den tredje deltävlingens slut.
– Vi siktar naturligtvis minst lika högt den här gången, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till Ridsportförbundet.

Bergendorff har tagit ut fyra ryttare till Nations Cup-laget – Malin Josefsson/Allan V, Anna Nilsson/Candy Girl, Sandra Gustafsson/Koordinat och Katrin Norling/Fernando-Ukato.

Att placera sig högst i Nations Cup-serien (av de nationer som inte redan är OS-kvalade) är ett av två möjliga sätt för Sverige att ta sig till OS i fälttävlan med ett lag – det går också att kvala på EM i slutet av augusti, genom att vara en av de två nationerna i topp, utöver de som redan är klara för OS.

Arrangörens hemsida

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden