Fälttävlan
3 augusti 2014 20:08

Sverige trea i Nations Cup

Sverige slutade trea i Nations Cup på Ribersborg. Det blev storlslam för Tyskland som vann lagtävlingen och lade beslag på alla tre pallplatser. Maria Bredberg blev bästa svenska ryttare med en tionde plats.

Sverige trea i Nations Cup
Det svenska laget rider ärevarv inför en jublande hemmapublik. Lotta Gyllensten

Tyskland fortsätter att visa musklerna i fälttävlan. Det tyska laget tog ledningen i Nations Cup redan från början och släppte den sedan aldrig i från sig. Det enda spännande i söndagens avslutande banhoppning var vilken tysk som skulle vinna individuellt. Peter Thomsen gick in sist som ledare i klassen men hade inte råd att riva ett enda hinder. När nedslaget kom stod det klart att Andreas Dibowski och Hans Dampf tog hand om segern. Thomsen kom tvåa och Dibowski trea med sin andra häst, FRH Butts Avedon.
– Det har varit en lyckad vecka för mig här, säger Andreas Dibowski som var med och tog EM-guld på Ribersborg förra året. 
– Terrängen var lättare i år än förra året, men det var tillräckligt svårt tekniskt i allafall. Och tiden var svår att hålla, säger han. 

Det svenska laget med Louise Svensson Jähde, Anna Hilton, Viktoria Carlerbäck och Anna Nilsson kom trea utan att briljera. Viktoria Carlerbäck hade lust att fortfarande använda fula ord om incidenten när hon red på fel sida om repen i lördagens terräng. 
– Om inte om hade varit. Men min häst har hoppat jättefint hela tävlingen, säger Boråsryttaren som satte en felfri hoppning och slutade på 21:a plats. 

Anna Hilton red en mycket spänd Matrix W i banhoppningen och fick med sig två hinder ner. Det blev en elfte plats för den Englandsbaserade 51-åringen.
– Jag fick en ganska kort förberedelse innan jag kom hit. Men det har varit fantastiskt roligt att vara här, säger hon. 

Lagdebutanten Louise Svensson Jähde red sin tredje trestjärniga tävling på Ribersborg.
– Det var en fantastiskt fin terrängbana. Lite stort och svårt, säger hon.

Staffan Lidbeck var inte jätteimponerad av det svenska lagets resultat.
– Det var inte briljant. Men lagryttarna har kämpat väl. De har ställt upp för varandra på ett bra sätt, hjälpt och stöttat varandra, säger han.

Bästa svensk blev Maria Bredberg med Fight for Gold. Hon lyfte sig från den 27:e plats hon hade efter dressyren till en 13:e plats efter en riktigt fin terrängrunda. En felfri hoppning på hinder med tre  straff för tiden satte pricken över i:et och ekipaget slutade tia. 

Tävlingsledaren Pelle Magnusson uppskattar att 25 000 personer har besökt Ribersborg under tävlingsdagarna. 

Resultat

Läs om den tvåstjärniga klassen här och den enstjärniga klassen här. 

Bildspel från terrängen. Fälttävlansbloggen.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-