Ponny
26 augusti 2016 19:38

Sverigeponnyn ersätter GP-ponnyn

I vinter lanseras Sverigeponnyn som en utveckling av den tidigare ”GP-Ponnyn”. Tävlingen kommer att vara en rikstäckande serie för C-ponnyekipage i hoppning med final i Scandinavium under Gothenburg Horse Show 21–26 februari.

Sverigeponnyn ersätter GP-ponnyn

Tävlingen i Lätt B – 0,9 m höga hinder för kategori C – genomförs med kval i Umeå, Sundsvall, Södertälje, Kalmar, Borås och Helsingborg. Kvalen rids med inverkansbedömning, där ryttarens och ponnyns samspel bedöms av en internationellt rutinerad domarkår.

Fem ekipage från varje kvalplats går vidare till Scandinavium. Där rids först en semifinal onsdag den 23 februari med totalt 30 ekipage. Av dessa går de tio bästa vidare till den stora finalen på lördag den 25 februari.
– En sak vet vi säkert. De som får rida Sverigeponnyn i Scandinavium får med sig ett minne för livet, säger tävlingsledare Tomas Torgersen i ett pressmeddelande från GHS.

Kval 2017
Vecka 1: Helsingborgs FK
Vecka 4: Umeå RF, Södertälje RK
Vecka 5: Borås FK
Vecka 6: Sundsvalls RK, Kalmar HK

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden