Sverige
12 oktober 2016 09:26

SvRF om Sylves kritik

Vuxenmobbning, kränkningar och otydliga avtal. Det hävdar Sylve Söderstrand att han blev utsatt för under sin sista tid som förbundskapten i hoppning. 
"Jag vet inte vad Sylve syftar på när han säger så", kommenterar Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

SvRF om Sylves kritik
Ulf Brömster . Photographer Roland Thunholm

I en lång intervju i tidningen Expressen ger Sylve Söderstrand sin version av händelserna som ledde till att han slutade som förbundskapten för det svenska hopplandslaget. Han kritiserar förbundets ledning, och säger att han känt sig kränkt att Andrea Barth, verksamhetschef för sportavdelningen, som ska ha baktalat honom.


Andrea Barth säger till tidningen Ridsport att hon avböjer alla kommentarer runt detta och Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster säger att det var en nyhet för honom att Sylve Söderstrand anser att han blev utsatt för vuxenmobbning.

– Jag var inte med på mötet mellan Sylve och Andrea och kan därför inte kommentera. Överlag tycker jag att detta är färdigdiskuterat och jag ser ingen anledning att fortsätta älta det, säger Ulf Brömster.

Samtidigt finns det delar av historieskrivningen där förbundet och Sylve Söderstrand har helt olika versioner av vad som hände under alla turerna. Ett exempel är frågan hur nära de egentligen var ett avtal. Sylve Söderstrand säger till Expressen att han var beredd att skriva under avtalet samma dag som förbundsstyrelsen meddelade att hans egen uppsägning skulle godtas. Ulf Brömster sade då, och säger i dag, att Sylve ville ha ett möte men att han inte sagt att han var beredd att skriva på.


Innebär inte det att en av er ljuger här?
– Nej. Vi hade tydligen olika uppfattningar om det hela. Men som vi ser det är det hela utagerat. Det finns inget mer att klara ut, säger Ulf Brömster som inte vet vad Sylve kan ha att vinna på att gå ut på det vis som han gjort.


Innebär Sylves uttalanden att han sågar av de sista banden mellan sig och förbundet?

– Det kan jag inte svara på. Finns det fortfarande saker att diskutera mellan oss, så är det inte rätt väg att föra den diskussionen via media, säger Ulf Brömster.


Bedömer du att Sylves uttalanden kan skada förbundet på sikt?
– Nej, jag tror inte det.

En kritik som Sylve Söderstrand riktar mot förbundet går ut på att det ännu inte finns någon ny förbundskapten för hoppning och att tjänsten först nyligen har annonserats ut. Ulf Brömsters svar är att man inte ville sätta igång med det offentliga sökandet när det var så turbulent.

– Det är naturligtvis också så att vi inte bara förlitar oss på annonsering, utan även söker en ny förbundskapten på andra sätt.

Ridsport har sökt Sylve Söderstrand som är på resande fot och ännu inte har återkommit.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden